Het beëindigen van een arbeidsrelatie met een werknemer, al dan niet gedwongen, moet zorgvuldig gebeuren. Juist daarom is het verstandig om tijdig een advocaat te raadplegen die daar ruime ervaring in heeft.
Het ontslagrecht is ingewikkeld; de recente wetswijzigingen maken het noodzakelijk om u te laten bijstaan in ontslagprocedures. Wanneer kunt een dienstverband beëindigen en wanneer niet? Welke regels gelden daarbij? Welke ontslagvergoeding is hier dan mee gemoeid? Welke jurisprudentie is er na 1 juli 2015 beschikbaar?
De meeste arbeidszaken komen tot een goed einde doordat werkgever en werknemer een onderlinge regeling treffen. Maar het komt ook regelmatig voor dat dit niet mogelijk of dat het zelfs ongewenst is om een regeling te treffen. Ook in de gevallen dat een procedure onvermijdelijk is, kunt u vertrouwen op onze brede kennis en jarenlange ervaring. Of het nu gaat om een ontslagprocedure bij de kantonrechter of UWV Werkbedrijf, een kort geding over een concurrentiebeding of om een hoger beroep bij het gerechtshof.
De advocaten van de Bilt. Ondernemingsrecht adviseren en begeleiden bij:
- bepalen hoogte transitievergoeding
- ondersteunen en uitvoeren van ontslagprocedures bij UWV
- ondersteunen en uitvoeren van ontslagprocedure bij de kantonrechter
- onderhandelen en opstellen van vaststellingsovereenkomsten;
- second opinion over ontslagvoorstellen
- financieel advies over de gevolgen bij het betalen van de transitievergoeding.