Skip to main content

In februari heeft Pascalle Fijnvandraat een mini-stage gedaan bij Bilt. Advocaten. Pascalle zit in Gymnasium 3 van het Leidsche Rijn College en koos voor een stage op een advocatenkantoor, in eerste instantie uit pure interesse, maar ook om te zien of een studie Rechten wat voor haar is. Tijdens de stage dag heeft zij zowel op kantoor Utrecht, als op kantoor Amsterdam een kijkje kunnen nemen en heeft zij uitleg gekregen over wat er komt kijken bij het aan- of verkopen van vastgoed. Onderdeel van de mini-stage was het maken van een verslag. Een klein deel van dit verslag:

“Stageverslag vastgoedadvocaat

Als je een advocaat bent, moet je een aantal dingen goed kunnen. Je moet de Nederlandse taal tot in de puntjes beheersen en je moet je goed kunnen aanpassen aan de cliënt.

Als vastgoedadvocaat moet je een cliënt helpen met het verkopen of kopen van vastgoed. Je controleert de gegevens van de verkoper of koper. Dit wordt compliance genoemd. Stel je bent de advocaat van de verkoper. In dit geval moet je gegevens van de koper controleren. Je vraagt dingen zoals wat hij/zij van plan is met het betreffende gebouw. Je achterhaalt ook het verleden van de koper. Wat heeft de koper hiervoor voor een werk gedaan? Als de koper niet duidelijk antwoord geeft op de vragen, moet je hier dieper op in gaan. Als de koper wel duidelijk antwoord geeft en zijn/haar antwoorden kloppen wordt er gekeken naar de koopovereenkomst. De koopovereenkomst wordt gecontroleerd door de advocaten. Klopt alles wat erin staat? Als alles klopt wordt het pand overgedragen, dit wordt gedaan door de notaris. Als de notaris heeft getekend is het pand officieel overgedragen.”

Wij wensen Pascalle nog veel succes op het Gymnasium!